Viola olie

Maar een klein deel van de viooltjes (viola) wordt gebruikt om hier olie van te winnen. Het is geen bekende olie, maar de voordelen zijn zeer uitgebreid. Hieronder ziet u een lijst van de voordelen:

Huidverzorging: viola olie heeft een verzorgende werking op de huid. Zowel de bloem als de bladeren hebben een positief effect op de huid. Het is bijzonder geschikt voor droge huid en kan een remmende invloed hebben op ontstekingen. Daarnaast is het mogelijk om dit te gebruiken bij andere huidaandoeningen als acne en psoriasis. Het is bewezen veilig om te gebruiken, mits u voorafgaand de olie enigszins verdund met een andere olie.

Ontsteking: viola oil heeft een ontstekingsremmend effect, waardoor het met goed resultaat gebruikt kan worden bij onder andere reuma als het goed ingemasseerd wordt. Ook hierbij geldt dat het belangrijk is dat de olie aangelengd wordt met een andere olie.

Hoofdpijn en spanning: viola heeft kalmerende en rustgevende eigenschappen en kan voor een scala aan spannings-gerelateerde problemen gebruikt worden. Onder bij hoofdpijnen/migraine maar ook bij duizeligheid, angst en vermoeidheid zijn er toepassingen. In tegenstelling tot vele medicamenten, leidt viola olie niet tot afhankelijkheid.

Verkoudheden en holte-problemen: viola olie kan erg effectief zijn bij hardnekkige klachten die kunnen optreden bij een verkoudheid. Klachten als een verstopte neus en keelpijn verdwijnen als sneeuw voor de zon indien een aantal druppels van de olie in heet water wordt gedaan en damp vervolgens wordt ingeademd. Dit heeft tevens het gunstige effect dat de dampen ook zijn werking kan doen op de huid.

Slapeloosheid: een tekort aan slaap leidt er helaas toe dat u gedurende de dag niet meer kunt functioneren. Een mogelijkheid is dat u de olie voor het slapengaan bij u in de buurt plaatst, opdat u gedurende de nachtrust de damp inademt. Hoewel wisselende resultaten, hebben sommige mensen gerapporteerd dat hun nachtrust is wedergekeerd.

Parfum: deze olie wordt veelvuldig gebruikt in vele luchtjes, u kunt deze natuurlijk dus zelf ook gebruiken op uzelf voor een aangename geur.