Saffraan

100% Biologische Afghaanse Saffraan

Alleen wij kunnen u voorzien van de beste kwaliteit, 100% biologische saffraan die op de wereld te vinden is. U kunt het nergens anders vinden dan hier!

Afghaanse Saffraan staat wereldwijd bekend om zijn ongekende kwaliteit, bijzondere geur, intense smaak en zijn kleuringsvermogen.

Onze leverancier heeft zijn eigen groeifaciliteiten in Herat. Om het productieproces te verbeteren, heeft het hevig geïnvesteerd om de beste saffraansoorten te kweken, maar ook om het gehele process te automatiseren. Het doel hiervan is uiteraard om de kwaliteit van het eindproduct te maximaliseren, vanaf het planten tot het oogsten van de bollen, pellen, wieden, ploegen en natuurlijk het drogen.

Nadat het groeien en oogsten is voltooid, wordt de saffraan vervoerd naar het hoofdkantoor in Herat. Het laboratorium ter plaatse garandeert dat het product internationale kwaliteitscriteria tegemoet komt. Ook wordt de saffraan hier verpakt en verzonden.

Het is een kwaliteits-bewust bedrijf en zorgt er voor dat hun producten op uiterst zorgvuldige wijze worden bereid.

Hun missie: om het gebruik van saffraan wereldwijd te bevorderen, en de klanten uiteraard de beste kwaliteit van saffraan aan te bieden. Dit tegen een scherpe prijs met oog voor alle details.

Hun visie: om te groeien tot een van de grootste producenten van saffraan op internationaal niveau, hierbij de toekomst in het oog te hebben.

Hun producten: zij introduceren hun producten met veel trots en genoegen. Hun Afghaanse saffraan is de beste type verkrijgbaar op de wereld. Hieronder ziet u de soorten saffraan die door ons aangeleverd kunnen worden op de (inter)nationale markt:

  1. Negin Saffraan: deze soort van saffraan lijkt veel op de gewone Poushal saffraan, maar het voornaamste verschil is dat deze soort langere saffraandraden heeft en ook dikker is. De kleursterkte van deze saffraansoort is circa 250 usp en zorgt voor een intense kleuring.
  2. Sargol Saffraan: Deze wilde saffraan soort zorgt voor een zeer intense kleuring. Deze saffraan die vanuit Afghanistan origineert, staat bekend om zijn aroma.
  3. Poushal Saffraan: zoals genoemd lijkt deze veel op de Negin saffraan. Het grootste verschil is dat deze een iets minder intense kleuring geeft.
  4. Gebundelde Saffraan: dit saffraanproduct wordt geleverd in bundels, waarbij ook het gele gedeelte van de bloem meekomt.

Wij kunnen op verschillende wijzen leveren, dat wil zeggen: verpakking, gewicht en hoeveelheid.

Organische Saffraan

Er zijn veel consumenten op de wereld die zorgen hebben over de gezondheidsrisico’s van synthetische pesiticiden en andere middelen.

Onze leverancier gebruikt absoluut geen chemische middelen voor de teelt. Onze natuurlijke Afghaanse saffraan bevat dus ook geen synthetische pesticiden en andere middelen. U kunt dus gerust zijn dat onze saffraan geen gezondheidsrisico’s met zich meeneemt.

Pure Saffraan

Pure saffraan is herkenbaar aan de kleur van de saffraan-draden (filamenten). Als de top van de draden niet deels oranje is, dan wijst dit op het gebruik van een rode kleurstof om de saffraan duurder/beter te laten ogen. Daarnaast dienen er geen gebroken draden op de bodem van de pot aanwezig te zijn. Dit wijst er op dat de saffraan gemengd is met neppe saffraan. Ten slotte is het belangrijk om te weten dat er geen gele of witte delen zichtbaar mogen zijn, dit zijn andere delen van de plant.

Verse Saffraan

Verse saffraan kan herkend worden aan zijn kleur en aroma. De kleur van saffraan draden (filamenten) dient een sterke rode kleur te zijn met een lichte oranje kleur aan de top. Bovendien dient de aroma sterk te zijn en niet muf.

Hoge Kwaliteit Saffraan

De kwaliteit van saffraan is gebonden aan zijn versheid en zuiverheid. Hoge kwaliteit saffraan bevat enkel graad I saffraan draden (filamenten). Wij leveren dan ook altijd deze graad van saffraan.