Export

Welke landen en markten overweegt u? Welke soorten producten zijn geschikt voor uw bedrijfsdoelen? Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw inspanningen leiden tot winst? Hierbij zijn een aantal zaken van belang:

  1. Goede strategie:
  • Welke producten dient u in het buitenland te verkopen?
  • Wat maakt uw product uniek, goedkoper of beter dan anderen, of misschien is uw winst juist te behalen in de wijze waarop u exporteert?
  • Naar welk land wilt u uw producten exporteren; hierbij maken wij gebruik van onze grondige analyse.
  • Wij geloven dat het vinden van een lokale partner/agent voor kleine en middelgrote ondernemingen een van de meest succesvolle en minst risicovolle manieren is om de markt te betreden.
  1. Exporteer na een aantal sessies met begeleiding:
  • In een paar sessies introduceren wij voor u uw exportroute. De producten die u aanlevert, krijgen de hoogste prioriteit tijdens deze sessies. Dat wil zeggen dat wij er voor zorgen dat wij handelen vanuit een winstoogmerk.
  • Ook evalueren wij uw plannen financieel. Hoeveel kapitaal hebt u nodig om de nieuwe markt te betreden? Wij kunnen deze hoeveelheid die u nodig denkt te hebben inschatten en bieden voor u een financiële infrastructuur.
  1. Mondiale handelsanalyse: een effectieve wijze om het juiste land voor uw export te vinden. Als u tastbare goederen verkoopt, hebben onze experts in Nederland de tools om deze informatie te analyseren, en kunnen zij voor u het land kiezen met de meeste potentie tot succes selecteren.

Neem contact met ons op voor een afspraak.

Goede export betekent immers een goede voorbereiding.