Diensten

Export

De klant van de Europese markt en de klant van elders – beiden willen vaak hetzelfde, en toch blijkt dat ze elkaar lastig kunnen vinden. Redenen kunnen onder andere zijn cultuurverschillen, taalbarrières of toch iets anders.

Onze methode voor optimale export berust op drie pijlers:

  1. Goede strategie
  2. Voorbeidende sessies
  3. Mondiale handelsanalyse

Producten

Hebt u een product nodig vanuit het Midden-Oosten of Azië? En is deze vrijwel niet te verkrijgen op eigen bodem? Holland in Business heeft met zijn uitgebreide netwerk in deze regio de mogelijkheid om u te voorzien in alle producten die niet makkelijk te verkrijgen zijn.

Wij bieden u onder andere hoge kwaliteit oliën, saffraan en andere producten aan tegen een scherpe prijs.

Natuurlijk bestaat de mogelijkheid dat wij op aanvraag voor u andere producten aanbieden.

U kunt hieronder uit onze selectie van oliën en saffraan een keuze maken:

Saffraan

Amandelolie     Cannabisolie     Komijnolie     Maanzaadolie

Nigellazaadolie     Pompoenzaadolie     Rozenbloemolie     Viola-olie

Nieuwe markten

Het aanvoeren van uw product op een nieuwe, en onbekende markt, kan vaak een lastige onderneming zijn. Hierin kunnen wij u bijstaan. Nieuwe markten hebben het voordeel dat uw product een nieuwigheid is en dikwijls goed ontvangen wordt.

Echter, om uw kansen zo optimaal mogelijk te benutten, is het van groot belang dat u vooraf alle mogelijke bijkomstigheden na bent gelopen. Deze opgave vergt onder andere kennis van de lokale markt. Deze kunnen wij u bieden.

Beurzen

Lokale expertise en ervaring, belangrijke kwaliteiten die u nodig zult hebben om uw product op buitenlandse markten aan te kunnen prijzen. Door jarenlang werkzaamheden te hebben verricht in het Midden-Oosten en Azië, garanderen wij u goede kennis van zaken.

Vanzelfsprekend is dat communicatie de sleutel is van al het succes. Het belangrijkste aspect van communicatie is dat de taal het land en de markt wordt gesproken. Hierin kunnen wij u onder andere bijstaan bij beurzen en expo’s. Daarnaast kunnen wij goed inspelen op de cultuur – het ene product en idee zal immers verschillend worden opgevat per regio.

Distributeur

Door de globalisatie treden veel producten toe op andere markten. Het is steeds gebruikelijker om een buitenlands product op eigen markt te treffen. Veelal zijn dit succesvolle ondernemingen. Omgekeerd is hetzelfde ook waar: eigen producten vinden steeds meer houvast op de buitenlandse markt. Hoewel de kwaliteit van het product erg belangrijk is, is het daarnaast net zo belangrijk dat u een goede distributeur van uw producten heeft. Een goede distributeur is goed gelokaliseerd, heeft kennis van zijn regio en zorgt ervoor dat uw product goed tot zijn recht komt. Wij zorgen ervoor dat de juiste distributeur uw product aflevert.