Cannabisolie

Cannabis een plant die al duizenden jaren wordt gebruikt voor verschillende klachten. Het is erg potent, wat inhoudt dat het in kleine doseringen al effect teweeg kan brengen.

Helaas bestaat er wereldwijd een stigma omtrent het gebruik van cannabis voor therapeutische doeleinden en dit komt mede vanwege het imago van marijuana, wat hier een verwante aan is. Echter, komt de mogelijkheid steeds meer naar voren om dit legaal te verkrijgen.

Tal van medische problemen kunnen verlicht worden met het gebruik cannabisolie. Hierbij kunt u denken aan onder andere ontstekingen, hart- en vaatziekten, kanker en veel meer. Onderzoek hiernaar is nog in volle gang.

Daarnaast zijn de volgende effecten nog te noemen:

Angst- en stressverlagend: deze klachten verlagen het kwaliteit van het leven aanzienlijk. Het heeft invloed op veel dagelijkse activiteiten, en daarom is het van groot belang dat u hier een oplossing voor kunt vinden. Cannabisolie heeft een gunstig effect en vermindert uw klachten.

Eetlust: voor diegenen die na ziekte, ongeluk of eetproblemen hun eetlust willen vergroten, kunnen gebruik maken van cannabisolie. Het blijkt dat dit een stimulerend effect heeft op de eetlust. Daarnaast heeft het een effect op het spijsverteringsstelsel. Dit komt waarschijnlijk doordat het hormonen laat vrijkomen die een rol spelen bij de eetlust.

Oogklachten: huidig onderzoek laat zien dat cannabisolie een remmend effect kan hebben op maculadegeneratie en glaucoom. Bij glaucoom heerst er een verhoogde oogdruk, en het blijkt dat cannabisolie een oogdruk verlagend effect heeft.

Pijnklachten: al sinds mensenheugenis wordt cannabis gebruikt om pijnklachten te verminderen. Daarnaast heeft het een plaats in de behandeling van chronische pijnklachten.

Hart: de antioxidanten in cannabis hebben een beschermend effect op het hart en bloedvaten Uit dierstudies blijkt dat het kwalen als hoge bloeddruk, coronair lijden, beroertes en hartaanvallen. Mogelijk komt een deel van deze gunstige effecten vanwege een verwijdend effect op de bloedvaten.

Huid: cannabioiden hebben een rol in de vetstofwisseling. Het aanbrengen van cannabisolie zorgt er voor dat de huid soepel wordt, wat dus een rol bij de behandeling van droge huid weglegt voor deze olie.