Amandelolie

Amandelolie bestaat in twee varianten; bitter en zoet. De bittere amandelolie wordt gewonnen uit de bittere amandelen. Vanwege toxische effecten bij inname, is de bittere amandelolie beter geschikt voor extern gebruik. Hieronder noemen wij voor u de belangrijkste voordelen van amandelolie:

Koorts-remmend: bestanddelen van de amandel (o.a. quinine) zijn sinds mensenheugenis bekend als een substantie die een heilzame werking heeft. Het heeft een licht toxische werking op vele ziekteverwekkers, waaronder bacteriën en parasieten. Echter moet voorkomen worden dat de olie in grote hoeveelheden wordt ingenomen.

Anti-carcinogeen: uit onderzoek blijkt dat amandelolie bij sommige typen van kanker een remmend effect kan hebben op de deling van tumorcellen.

Dermatologische effecten: tal van gunstige zaken kunnen gezien worden bij het gebruik van amandelolie. De huid wordt soepeler, het penetreert tot diepere huidlagen waar het ook zijn werking kan doen. Daarnaast heeft het een positief effect op individuen die last hebben van hardnekkig eczeem of psoriasis.

Spierpijn: een van de meest bekende effect van amandelolie is dat het spierpijn sterk kan verlichten.

Haaruitval & nagels: voor veel mannen een ongewenste bijkomstigheid van het ouder worden. Amandelolie heeft een remmende werking op haaruitval. Daarnaast versterkt het de nagels.

Cardiovasculaire effecten: in lage doseringen heeft amandelolie een beschermend effect op het hart.